-
دوشنبه 10 خرداد 1400
-
13:47
-
43 بازدید
در این مجموعه ویدیو ها ما قصد داریم تمام مراحل و اقدامات لازم جهت ورود نوآموزان پایه اول به مدرسه را خدمت والدین گرامی ارایه دهیم. برای دریافت کل ویدیو ها و فایل نمونه سوالات ویدیو های تکمیلی ما را از دست ندهید.
سنجش ورود به مدرسه در جهت آگاهی از مراحل رشد و تکامل و تواناییهای کودک به مسئولان مدرسه کمک میکند. تواناییهای کودک شامل موارد زیر میباشد:
پاسخ به سؤالات مطرح شده از جانب مسئولین مدرسه
پیروی از دستورات ساده
پاسخ به سؤالات تشریحی که امکان دارد تا حدی برای کودک دشوار باشد
تشخیص اعداد، رنگها، حروف و شکلهای مختلف
حل مسائل ساده
-
سه شنبه 02 مهر 1398
-
17:48
-
26 بازدید
مشکل مداد دست گرفتن کودکان
پزشکان ارشد اطفال هشدار داده اند که به دلیل استفاده بیش از حد از فناوری، کودکان در دست گرفتن خودکار و مداد به طور فزاینده ای دچار مشکل می شوند.
آنها می گویند که استفاده بیش از حد از تلفن ها و تبلت های لمسی مانع از رشد ماهیچه های انگشتان کودکان می شود تا بتوانند مداد را به درستی در دست بگیرند.
سالی پین، سرپرست کاردرمانگر اطفال در بنیاد قلب انگلستان NHS Trust می گوید: «کودکان با قدرت دست و مهارتی که 10 سال پیش داشتند وارد مدرسه نمی شوند. به بچههایی که وارد مدرسه میشوند مداد داده میشود، اما به طور فزایندهای نمیتوانند آن را در دست بگیرند، زیرا مهارتهای حرکتی اساسی را ندارند.
برای اینکه بتوانید یک مداد را بگیرید و آن را حرکت دهید، به کنترل قوی عضلات ظریف انگشتان خود نیاز دارید. کودکان به فرصت های زیادی برای توسعه این مهارت ها نیاز دارند.»
پین گفت که ماهیت بازی تغییر کرده است. «دادن آیپد به کودک آسانتر از تشویق آنها به انجام بازیهای عضلهسازی مانند ساختن بلوکها، بریدن و چسباندن، یا کشیدن اسباببازی و طناب است. به همین دلیل، آنها مهارتهای پایهای را که برای گرفتن و گرفتن مداد نیاز دارند، توسعه نمیدهند.»
چهار نکته مهم برای مشکل مداد دست گرفتن کودکان:
روش صحیح نگه داشتن مداد را به کودک خود نشان دهید.
به کودک خود کمک کنید انگشت و شست خود را در موقعیت صحیح انگشت قرار دهد.
هنگامی که کودک مداد خود را در موقعیت خوبی نگه می دارد، او را تحسین کنید.
با استفاده از انواع مختلف مداد، مداد رنگی و گچ، کارهای جالب طراحی و نوشتن را با هم انجام دهید.
-
دوشنبه 01 مهر 1398
-
21:21
-
24 بازدید
کنترل دست ورزی چیست
کنترل دست ورزی توانایی استفاده دقیق و دستکاری اشیاء، وسایل آشپزخانه، ابزار و حتی انگشتان برای انجام کارها و وظایف محول شده است. قدرت انگشت یکی از مهمترین تواناییهای زیربنایی است که بر توانایی کودک برای نشان دادن کنترل دست ورزی تأثیر میگذارد. این توانایی در حفظ موقعیت یابی مؤثر انگشت برای حرکات بسیار دقیق مورد نیاز بسیاری از کارهای حرکتی ظریف (مانند نقاشی، نوشتن، برش) را تحت تأثیر قرار میدهد.
در پایهی اول دبستان تقویت مهارت دستورزی اهمیت بالایی دارد. روش اصلی تقویت مهارت دستورزی بازی کردن است. مثلا کار با گل، خمیر بازی، ساخت کاردستی و حتی آموزش تهیهی دسر خوراکی از فعالیتهایی است که می توان برای تقویت دست انجام داد.
بازی های تقویت کننده مهارت دست کودکان ( برای نحوه انجام هر بازی روی عنوان مطلب کلیک کنید)
-
دوشنبه 01 مهر 1398
-
12:54
-
27 بازدید
نکاتی برای مدیریت علائم بیش فعالی در مدرسه
بیش فعالی به طور متفاوتی بر مغز هر کودک تأثیر می گذارد، بنابراین هر مورد می تواند در کلاس درس کاملاً متفاوت به نظر برسد. کودکان مبتلا به بیش فعالی طیف وسیعی از علائم را نشان میدهند: برخی به نظر میرسد از دیوارها بالا می روند، برخی دائماً رویاپردازی میکنند و برخی دیگر نمیتوانند قوانین را رعایت کنند.
به عنوان یک والدین، می توانید به فرزندتان کمک کنید تا یک یا همه این نوع رفتارها را کاهش دهد. درک اینکه چگونه اختلال کمبود توجه بر رفتار کودکان مختلف تأثیر می گذارد بسیار مهم است تا بتوانید راهبردهای مناسب برای مقابله با مشکل را انتخاب کنید. انواع رویکردهای نسبتاً ساده ای وجود دارد که شما و معلم فرزندتان می توانید برای مدیریت بیش فعالی و قرار دادن فرزندتان در مسیر موفقیت در مدرسه استفاده کنید.
مدرسه میتواند برای دانشآموزان مبتلا به اختلال بیشفعالی چالشبرانگیز باشد، اما در اینجا نحوه کمک به موفقیت فرزند یا نوجوان خود در کلاس درس آورده شده است.
فرزندتان را برای موفقیت در مدرسه آماده کنید
محیط کلاس می تواند چالش هایی را برای کودک مبتلا به بیش فعالی ایجاد کند. وظایفی که این دانشآموزان برایشان سختترین کارها هستند مانند بیحرکت نشستن، آرام گوش دادن، تمرکز کردن - کارهایی هستند که باید در طول روز انجام دهند. شاید ناامیدکنندهتر این باشد که بیشتر این کودکان میخواهند بتوانند یاد بگیرند و مانند همسالان خود رفتار کنند اما نقایص عصبی، نه عدم تمایل، کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه را از یادگیری باز می دارد.
به عنوان والدین، می توانید به فرزندتان کمک کنید تا با این کمبودها کنار بیایند و بر چالش هایی که مدرسه ایجاد می کند غلبه کنند. میتوانید با فرزندتان برای اجرای استراتژیهای عملی برای یادگیری هم در داخل و هم در خارج از کلاس کار کنید و با معلمان در مورد اینکه چگونه فرزندتان به بهترین شکل یاد میگیرند ارتباط برقرار کنید. حمایت مداوم و استراتژیهای زیر میتوانند به فرزند شما کمک کنند از یادگیری لذت ببرد، با چالشهای آموزشی روبرو شود و موفقیت در مدرسه و فراتر از آن را تجربه کند.
نکاتی برای کار با معلمان
معلمان ممکن است تمام تلاش خود را به کار گیرند تا به کودک شما با اختلال کمبود توجه کمک کنند تا به طور مؤثر یاد بگیرند، اما مشارکت والدین می تواند به طور چشمگیری آموزش فرزند شما را بهبود بخشد. شما این قدرت را دارید که با حمایت از اقدامات انجام شده در کلاس، شانس موفقیت فرزندتان را بهینه کنید. اگر بتوانید با معلم فرزندتان کار کنید و از او حمایت کنید، می توانید مستقیماً بر تجربه فرزندتان با بیش فعالی در مدرسه تأثیر بگذارید.
در اینجا تعدادی روش وجود دارد که می توانید با معلمان کار کنید تا فرزندتان را در مسیر مدرسه نگه دارید. با هم می توانید به فرزندتان کمک کنید تا یاد بگیرد که جای خود را در کلاس پیدا کند و در چالش های روز مدرسه به طور موثر کار کند. به عنوان والدین، شما وکیل فرزندتان هستید. برای موفقیت فرزندتان در کلاس درس، ضروری است که نیازهای او را به بزرگسالان مدرسه در میان بگذارید. به همان اندازه برای شما مهم است که به آنچه معلمان و سایر مسئولان مدرسه می گویند گوش دهید.
می توانید اطمینان حاصل کنید که ارتباط با مدرسه فرزندتان سازنده است. سعی کنید به خاطر داشته باشید که هدف متقابل شما این است که بفهمید چگونه به بهترین نحو به موفقیت فرزندتان در مدرسه کمک کنید. چه از طریق تلفن صحبت کنید، چه از طریق ملاقات حضوری، سعی کنید آرام، خاص و مهمتر از همه مثبت باشید—نگرش خوب می تواند در برقراری ارتباط با مدرسه کمک زیادی به شما کند.
برنامه ریزی: می توانید قبل از شروع سال تحصیلی ترتیبی دهید که با مسئولان مدرسه یا معلمان صحبت کنید. اگر سال شروع شده است، برنامه ریزی کنید که حداقل به صورت ماهانه با یک معلم یا مشاور صحبت کنید.
برگزاری جلسات: در مورد زمانی که هم برای شما و هم برای معلم فرزندتان مفید باشد، توافق کنید و به آن پایبند باشید. اگر راحت است، در کلاس درس فرزندتان ملاقات کنید تا بتوانید محیط یادگیری فیزیکی او را درک کنید.
با هم اهداف ایجاد کنید: در مورد امیدهای خود برای موفقیت فرزندتان در مدرسه صحبت کنید. با هم اهداف مشخص و واقع بینانه را بنویسید و در مورد چگونگی کمک به فرزندتان برای رسیدن به آنها صحبت کنید.
با دقت گوش کنید: معلم فرزندتان نیز مانند شما می خواهد موفقیت او را در مدرسه ببیند. به آنچه می گویند گوش دهید - حتی اگر گاهی شنیدن آن سخت باشد. درک چالش های فرزندتان در مدرسه، کلید یافتن راه حل های موثر است.
اطلاعات را به اشتراک بگذارید: شما تاریخچه فرزندتان را می دانید و معلم فرزندتان هر روز آنها را می بیند: با هم اطلاعات زیادی دارید که می تواند به درک بهتر سختی های فرزندتان منجر شود. مشاهدات خود را آزادانه به اشتراک بگذارید و معلمان فرزندتان را تشویق کنید که همین کار را انجام دهند.
سوالات سخت را بپرسید و یک تصویر کامل ارائه دهید:حتماً داروهایی را که فرزندتان مصرف میکند فهرست کنید و سایر روشهای درمانی را توضیح دهید. با معلم در میان بگذارید که کدام تاکتیک ها برای فرزندتان در خانه خوب است - و کدام نه -. بپرسید که آیا فرزندتان در مدرسه، از جمله در زمین بازی، مشکلی دارد یا خیر. دریابید که آیا آنها واجد شرایط دریافت خدمات ویژه برای کمک به یادگیری هستند یا خیر.
توسعه و استفاده از یک برنامه رفتاری
کودکان مبتلا به بیش فعالی می توانند رفتار کلاسی مناسبی داشته باشند، اما به ساختار و انتظارات روشن نیاز دارند تا علائم خود را کنترل کنند. به عنوان والدین، میتوانید با ایجاد یک برنامه رفتاری برای فرزندتان و پایبندی به آن کمک کنید. هر نوع طرح رفتاری را که تصمیم به اجرای آن دارید، آن را با همکاری نزدیک با فرزندتان و معلمش ایجاد کنید.
کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه بهترین پاسخ را به اهداف خاص و تقویت مثبت روزانه و همچنین پاداش های ارزشمند می دهند. بله، ممکن است مجبور شوید یک هویج را به چوب آویزان کنید تا به فرزندتان انگیزه دهید تا در کلاس بهتر رفتار کند. برنامهای ایجاد کنید که شامل پاداشهای کوچک برای پیروزیهای کوچک و پاداشهای بزرگتر برای دستاوردهای بزرگتر باشد.
چنانچه به معلم خصوصی برای دانش آموزان بیش فعال نیاز دارید برای مشاوره و راهنمایی اینجا کلیک کنید
منبع: وبسایت معلم اول (مدرس خوب)
-
یکشنبه 31 شهريور 1398
-
18:48
-
26 بازدید
حل مشکل دانش آموزان که اختلال گفتاری دارند
هنگامی که کودکان اختلال گفتار-زبان را تجربه می کنند، یادگیری آنها ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. این فقط به معنای یادگیری در مدرسه نیست، بلکه به معنای یادگیری عمومی در خانه و سایر محیط ها نیز هست.
راه هایی که اختلالات گفتار و زبان بر یادگیری تأثیر می گذارد
اختلالات زبان کودکی که مبتلا به اختلال گفتار-زبان و به ویژه اختلال زبان دریافتی تشخیص داده شود، در درک و پردازش اطلاعات کلامی مشکل خواهد داشت. هنگامی که این اطلاعات به شکل چیزی ارائه می شود که کودک باید برای خانه یا مدرسه به خاطر بسپارد، حتی درک آنچه گفته شده برای کودک دشوار است، چه رسد به توانایی به خاطر سپردن آن. فقدان توانایی درک و به خاطر سپردن اطلاعات یا دستورالعمل های شفاهی به طور قابل توجهی می تواند بر توانایی کودک در انجام وظایف یا تکالیف همانطور که انتظار می رود تأثیر بگذارد. هنگامی که به کودک دستوراتی داده می شود، این می تواند بسیار مشکل ساز باشد. کودکی که تاخیر در گفتار و زبان دارد، احتمالاً در پیروی از دستورالعملها مشکل دارد، بهویژه اگر دستورالعملها فقط به صورت شفاهی داده شوند و حاوی چندین کلمه و/یا مراحل باشند.
علاوه بر این، کودکانی که با مهارت های گفتار و زبان مشکل دارند، ممکن است در یادگیری نحوه خواندن و املا نیز مشکل داشته باشند. تحقیقات نشان داده است که مهارت های کلامی در رشد مهارت های خواندن بسیار تاثیرگذار است. و کودکانی که در تولید کلامی مشکل دارند باید بتوانند صداها را با حروف مرتبط کنند و سپس آنها را از هم جدا کنند تا بتوانند خواندن و املا را با موفقیت یاد بگیرند. این مهارت به ویژه برای کودکانی که با اختلال گفتار و زبان دست و پنجه نرم می کنند می تواند سخت باشد.
چگونه به یادگیری کودک مبتلا به اختلال گفتار و زبان کمک کنیم؟
برای کمک به کودکان مبتلا به اختلالات گفتار-زبان در به خاطر سپردن آنچه به آنها گفته می شود بهتر است اطلاعات را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و در صورت لزوم تکرار کنید تا زمانی که کودک بتواند تمام اطلاعات را رمزگذاری کند. داشتن اطلاعات مکتوب به همراه آنچه گفته می شود نیز می تواند برای کودک بسیار مفید باشد.
گاهی اوقات کودکانی که با اطلاعات شفاهی یا دستورالعملها مشکل دارند، میتوانند به دلیل اینکه قادر به پردازش اطلاعات مانند سایر دانشآموزان نیستند، کمتر از آنچه واقعا هستند، باهوش هستند. این می تواند منجر به قرارگیری نامناسب در محیط مدرسه شود. با این حال، اگر اطلاعات تکرار شود یا به روشی جایگزین ارائه شود، ممکن است کودک بتواند عملکردی برابر با همسالان خود داشته باشد. علاوه بر این، کودک ممکن است به عنوان نادیده گرفتن آنچه گفته شده است یا حتی با دنبال نکردن آن نافرمانی کند. این ممکن است منجر به تنبیه ناروا شود، و این می تواند برای کودک تضعیف کننده روحیه باشد و از تلاش های بیشتر برای یادگیری جلوگیری کند. بدیهی است که این برای کودک منصفانه نیست، و برای والدین، مراقبان، معلمان و متخصصانی که ممکن است با کودک کار کنند مهم است که از درک مشکلات کودک در مهارتهای گفتار و زبان متناسب با سن او حمایت کنند.
برای کمک به مهارت های خواندن و املاء، برای کودکان مهم است که این مهارت ها را تکرار و تمرین کنند. این می تواند با تمرین در خانه با والدین و/یا مراقبان، یا تمرین بالقوه ویژه با مربیان یا خدمات آموزشی ویژه در سیستم مدرسه همراه باشد. امیدواریم، کودکانی که با مهارتهای گفتار-زبان دست و پنجه نرم میکنند، توسط یک آسیبشناس گفتار-زبان مورد ارزیابی قرار گرفته و تحت درمان قرار گیرند که میتواند به مراقبان و معلمان کودک در راههایی برای درک و کمک به کودک کمک کند.
برای کسانی که از کودکان مبتلا به اختلال گفتار-زبان مراقبت می کنند و با آنها کار می کنند مهم است که درک کنند که این مشکلات بالقوه در یادگیری وجود دارد. این کودکان نیاز به صبر و شکیبایی از جانب بزرگسالان اطراف خود، درک تشخیص آنها، طرفدارانی برای کمک به دریافت خدمات و امکانات مورد نیاز و تشویقی دارند که آنها قادر به یادگیری هستند.
-
یکشنبه 31 شهريور 1398
-
10:41
-
765 بازدید
اختلالات یادگیری در املا
اشکالات املایی دانش آموزان از دیدگاه زبان شناختی بر اثر اشکالات رسم الخطی ، تأثیر لهجه و گویش محلی دانش آموزان و فرایندهای آوایی حذف ، تبدیل و افزایش و قلب به وجود می آیند و از دیدگاه روان شناختی از موارد زیر سرچشمه می گیرند:
1- نارسا نویسی
2- ضعف در حافظه دیداری
3-ضعف در حساسیت شنیداری
4- وارونه نویسی یا قرینه نویسی
5-عدم دقت
نارسا نویسی :
خطاهای متداولی که در نوشتن دانش آموزان با آن برخورد داشته ام :
1- کج نویسی
2- پرفشار نویسی
3- کم رنگ نویسی
4- پررنگ نویسی
5- زاویه دار نویسی
6- نا مرتب نویسی
7- فاصله گذاری بیش از حد
8-بزرگ یا کوچک نویسی بیش از حدبوده است.
اقداماتی که برای نارسا نویسی انجام داده ام بدین شرح است :
1- ابتدا از دانش آموز نارسا نویس می خواستم با مداد خطوطی را به دلخواه رسم کند
2- سپس از او می خواستم که در منزل و مدرسه به دلخواه نقاشی کرده و رنگ بزند.
3- به وضعیت نشستن کودک توجه نموده و آن را اصلاح کردم ، او باید کاملاً راحت روی صندلی می نشست.
4- توجه به این که کاغذ یا دفترش ، راست باشد ، لبه کاغذ با لبه میزش بیش از 15 درجه انحنا نداشته باشد.
5- نحوه مداد گرفتن دانش آموز را کنترل نموده و شیوه درست گرفتن مداد را به او آموزش میدادم.
6- اگر انگشتان و عضلات کوچک و بزرگ دست او ضعیف بود از او می خواستم از مدادهای باریک و قطر کمتر استفاده کنم .
7- برای تقویت عضلات دست از اولیای او می خواستم در منزل از فعالیت های زیر استفاده کند: الف- مچاله کردن روزنامه ، ب- بریدن اشکال مختلف با استفاده از قیچی ، ج- بستن بند کفش و زیپ لباس و دکمه ، د- رسم دو خط موازی و سپس بین دو خط موازی بنویسند
چنانچه به معلم خصوصی کلاس اول دبستان نیاز دارید برای مشاوره و راهنمایی روی آیکن های زیر کلیک کنید
-
شنبه 30 شهريور 1398
-
10:15
-
446 بازدید
بارزترین خصوصیات دانش آموزان دیرآموز:
- پائین بودن اعتماد به نفس
- ضعف در انگیزه
- پائین بودن دامنه ی توجه
راهکار: اصول آموزش دانش آموزان دیرآموز موارد ذیل می باشد:
- برای تدریسها و آموزش ها به پیش نیازها توجه شود.
- به تفاوتهای فردی دانش آموزان توجه شود.
- هیچ گاه دانش آموز دیرآموز را با دیگران مقایسه نشود.(چون مقایسه باعث استرس و بدبینی و تحقیر دانش آموز می شود.)
- هرگاه خواستید مفهومی را آموزش دهید، مفاهیم را جدا جدا و به تفکیک آموزش دهید و هیچ گاه در یک زمان چند مفهوم را آموزشی ندهید.
- شرایط تکرار و تمرین را برای دانش آموزان دیرآموز فراهم کنید.
- در اموزشها و تدریسها بیشتر از شیوه های مجسم و عینی و فعال استفاده کنید.
- به تلاش و پیشرفت دانش آموز دیرآموز اهمیت زیادی دهید و او را تشویق کنید.
- در ساعاتی که دانش آمورخسته نبود و قبل از آن استراحت کرده بود آموزش جبرانی برای بگذارید .
- برای انجام بعضی از تمرین ها حق انتخاب به او دهید تا او صحیح حل کند و هم اعتماد به نفس و عزت نفسش بالا برود و هم تجربه موفقیت آمیز داشته باشد.
- تدریس خصوصی توسط همسالان، در کلاس هر کسی که درسش خوب بود و دارای ظرفیت بالایی بود و جنبه ی آموزش دادن را داشت را انتخاب کنید تا به فرد دیرآموز آموزش دهد.
- از یادگیری به صورت گروهی هم استفاده کنید. به این صورت که او رادر گروه های سه نفره که یکی از دانش آموزان عالی و دیگر شاگرد متوسطی در آن قرار داشت، گروه بندی کنید و هنگامی که گروه موفق می شد، همه ی گروه تشویق می شد و از این طریق دانش آموز دیرآموز هم تشویق می شد.
- کوتاه کردن تکلیف: به دانش آموز دیرآموز بیشتر از بقیه تکلیف ندهید. بلکه فقط تکالیف متنوع و با کیفیت به او دهید و فرصت انجام آن را هم بیشتر مشخص کنید.
- ساده کردن و ساده سازی سطح دروس برای فرد دیرآموز
- با توجه به اینکه کودکان دیرآموز قادر به تمرکز لازم نیستند. عادت به دقت و توجه در آنان را مورد تأکید قراردهید.
- به طور مداوم با ولی دانش آموز دیرآموز در تماس باشید و در مورد ضعف و قوت های دانش آموز با ولی او بحث و گفتگو کنید و سعی کنید فعالیتهای کودک در خانه مکمل کارهای مدرسه ی او باشد و خانواده با آگاهی کامل به کودک خود کمک کند.
-
پنجشنبه 28 شهريور 1398
-
1:43
-
30 بازدید
آموزش نظم به دانش آموزان اول ابتدایی ، موضوع مهمی در یادگیری و پیشرفت آنان است و به دانش آموزان در طول تحصیلات خود به طرز چشمگیری کمک می کند. آموزش نظم به کودکان اول دبستان نیز بسیار مهم می باشد. یک کودکی که تا به امروز از هیچ قانونی برای نظم استفاده نمی کرده است، به ناچار باید تابع قوانین نظم و انضباط مدرسه قرار گیرد و مسلما این آموزش نباید به یکباره و در زمان کوتاه انجام شود. کودک هرچقدر هم باهوش باشد نیاز به فرصت و زمانی برای قبول نظم در زندگیش دارد.
کلاس اولی ها مفهوم نظم را به خوبی درک نکرده اند و قوانین مدرسه را به خوبی نمی دانند و این مساله باید برایشان مفهوم سازی شود و فقط صحبت رو در رو برای آنها فایده ای ندارد و گاهی با نمایش و بازی قوانین مدرسه را باید به آنها آموخت. والدین نیز در منزل می توانند محیط خانه را هنگام انجام تکالیف با مدرسه شبیه سازی کنند تا هرچه زودتر مفهوم نظم برایشان جا بیفتد.
- در ابتدا که آموزش نظم به دانش آموزان اول ابتدایی را شروع می کنید، باید به او بیاموزید وسایل شخصی خود را منظم در سر جای خود قرار دهد. دانش آموز باید بداند زمانی که از مدرسه به خانه می آید، کیف، کتاب، لباس و ... را در جای درست خود گذاشته تا علاوه بر داشتن نظم در پیدا کردن آنها نیز با مشکل روبرو نشود.
2- تنبیه کردن در زمان آموزش نظم به دانش آموزان که به دلیل نقض اشتباه یا شکستن یک قاعده توسط دانش آموز انجام می شود، تأثیر بسیار آسیب زایی را برای او خواهد داشت. از ایجاد فشارهای جسمی یا عاطفی گرفته تا موثر بودن در کاهش سوء رفتارهای بعدی.
در آموزش نظم به کودکان اول ابتدایی باید نکات زیر در نظر گرفته شود:
1-نکته مهم در آموزش نظم به کودکان اول ابتدایی این است که تعاملات سازنده ای باید بین والدین و معلمان کودک وجود داشته باشد. خانواده باید معلمان را از خصوصیات خاص کودک خود مطلع کنند این کار می تواند نقش مهمی در آموزش نظم به او ایفا کند.
2- نکته مهم دیگر در آموزش نظم به کودکان اول ابتدایی این است که والدین و معلمان نباید بخاطر تکالیف درسی کودک، او را از تماشای برنامه های تلویزیونی محروم سازند. بلکه باید برنامه ریزی به گونه ای انجام شود که کودک علاوه بر انجام به موقع تکالیفش، بتواند به تفریحات دیگر خود برسد.
3- سیستم پاداش و تشویق را اجرا کنید. با تشویق او به انجام بسیاری از فعالیت های مختلف از جمله نظم و انضباط، به کودک کمک کنید تا اشتیاق بهتری نسبت به رعایت نظم در کارهایش پیدا کند.
4- نکته دیگر که در آموزش نظم به کودکان دبستانی باید توجه شود این است که با او همراه باشید و در ابتدا برای اجرای برنامه نظم برای او سعی کنید او را درک کرده و توجه لازم را به او داشته باشید.
وبسایت معلم اول
-
شنبه 27 بهمن 1397
-
10:35
-
753 بازدید
کتاب داستان های الفبا برای هر نشانه یک داستان جذاب با ویژگی منحصربهفرد خودشان در نظر گرفته است. نشانه ای که نویسنده قصد آموزش آن را دارد، مدام در داستان تکرار میشود و کودک با کلماتی که این حرف در آنها به کار رفته، آشنا میشود.
دانلود داستان کلیه نشانه ها بدون لوگو موسسه : 10000 هزار تومان
دانلود داستان کلیه نشانه ها با لوگو موسسه : 5000 هزار تومان
- راهنمای خرید و دانلود آنلاین از سایت معلم اول
بعد از خرید نام فایل مربوطه را از طریق واتس اپ یا پیامک به شماره های زیر ارسال نمائید تا فایل در همان لحظه برای شما ارسال گردد (درصورت داشتن ایمیل آنرابا دقت قید نمایید) خواهشمندم جهت تسریع در ارسال و رفع نقص فایل فقط در واتس اپ یا شماره زیر پیامک بزنید باتشکر
- راهنمای خرید کارت به کارت
1- واریز مبلغ پروژه و تحقیق مورد نظر به شماره کارت 6063731041407629 به نام علی اکبری نسب بانک مهر ایران
2- بعد از واریز یک اسمس حاوی نام تحقیق و شماره رسید دریافتی از فیش واریزی و یا کارت به کارت و همچنین یک ایمیل معتبر و یا تلگرام به شماره همراه 09190220119 ارسال نمائید .
3- تحقیق بلافاصله به ایمیل داده شده یاتلگرام یا واتساپ ارسال می شود .
با تشکر علی اکبری نسب
-
یکشنبه 13 خرداد 1397
-
13:42
-
32 بازدید
فاضله علیپور هستم مدرس و مشاوره پایه ابتدایی از گروه آموزشی مدرس خوب
در آزمون سنجش ورود به مدرسه مسائلی مانند آگاهی نسبت به محیط اطراف، پیروی از دستورات ساده، حل مسائل ابتدایی و نحوه برقراری ارتباط کودک با هم
سن و سالان خود سنجیده می شود.
پارامترهای اصلی آزمون سنجش کلاس اول:
*شنوایی سنجی، بینایی سنجی و سلامت جسمانی
*روانشناسی و مهارت حرکتی
در مرحله اول شنوایی سنجی بینایی سنجی و سلامت جسمانی توسط پزشک عمومی ارزیابی می شود اگر در این مرحله کودک مشکلی داشته باشد به پزشک مربوطه ارجاع داده می شود تا مراحل درمان طی شود سپس کودک نزد روانشناس میرود، روانشناس سوالاتی می پرسند تا حافظه کوتاه مدت ، حافظه بلند مدت و ضریب هوشی و توانایی یادگیری کودک را بسنجد.
توانایی کودک در مرحله روانشناسی و حرکتی شامل موارد زیر می باشد :
پیروی از دستورات ساده، پاسخ به سوال تشریحی که امکان دارد برای کودک دشوار باشد، تشخیص اعداد ، رنگ، حروف ، شکلهای هندسی ساده، اطلاعات عمومی و حل مسائل ساده .
در بخش های بعدی سوال هایی که در آزمون سنجش پرسیده می شود جهت آمادگی ذهن آموزان بیان می گردد.
-
جمعه 13 مرداد 1396
-
17:30
-
455 بازدید
ساخت وایت بورد در خانه
وایت بوردی رو برای استفاده شاگردانم در کلاس طراحی کردم که جهت دانلود در زیر قرار داده ایم
این وایت بورد به صورت رنگی طراحی شده و می توانید در سایز A4 یا A3 یا حتی بزرگتر پرینت بگیرید سپس دو طرف اون رو طلق شفاف بچسبونید یا پرس کنید تا بچه ها بتونن با استفاده از ماژیک وایت بورد روی اون بنویسند و میتونید چسب های نواری تزیینی برای زیباتر شدن کار دورتادور اون رو بچسبونید. در ضمن شما می توانید هر دو فایل را به صورت پشت و رو پرس کنید.
فایل رو
-
سه شنبه 09 خرداد 1396
-
1:6
-
10 بازدید
عنوان: بسته ی برنامه ریزی پایه ی اول دبستان
شامل: بروشور کلاس اولی ها - برنامه ی هفتگی تصویری - لیست وسایل و تغدیه ی کلاس اولی ها - برگه ی مشخصات دانش آموز
فرمت: PDF
مخاطبین: آموزگاران پایه ی اول ابتدایی، اولیا و دانش آموزان پایه ی اول ابتدایی
بروشور کلاس اولی ها (رنگی)
بروشور کلاس اولی ها (سیاه و سفید)
برنامه ی هفتگی تصویری
لیست وسایل و تغدیه ی کلاس اولی ها
برگه ی مشخصات دانش آموز
بروشور کلاس اولی ها (سیاه و سفید)
برنامه ی هفتگی تصویری
لیست وسایل و تغدیه ی کلاس اولی ها
برگه ی مشخصات دانش آموز
برگرفته شده از Dabestaneaby.blog.ir
عنوان: بسته ی برنامه ریزی پایه ی اول ابتدایی
شامل: بروشور کلاس اولی ها - برنامه ی هفتگی تصویری - لیست وسایل و تغدیه ی کلاس اولی ها - برگه ی مشخصات دانش آموز
برگرفته شده از Dabestaneaby.blog.ir
عنوان: بسته ی تقویم کلاس
شامل: تقویم کلاس (روزهای هفته - تاریخ روزها - ماه های سال - پوستر فصل ها - هواشناسی)
فرمت: PDF
مخاطبین: آموزگاران پایه ی اول ابتدایی، اولیا و دانش آموزان پایه ی اول ابتدایی
برگرفته شده از Dabestaneaby.blog.ir
عنوان: بسته ی تقویم کلاس
شامل: تقویم کلاس (روزهای هفته - تاریخ روزها - ماه های سال - پوستر فصل ها - هواشناسی)
فرمت: PDF
مخاطبین: آموزگاران پایه ی اول ابتدایی، اولیا و دانش آموزان پایه ی اول ابتدایی
برگرفته شده از Dabestaneaby.blog.ir
عنوان: بسته ی تقویم کلاس
شامل: تقویم کلاس (روزهای هفته - تاریخ روزها - ماه های سال - پوستر فصل ها - هواشناسی)
فرمت: PDF
مخاطبین: آموزگاران پایه ی اول ابتدایی، اولیا و دانش آموزان پایه ی اول ابتدایی
برگرفته شده از Dabestaneaby.blog.ir
-
جمعه 01 بهمن 1395
-
11:35
-
245 بازدید
روش هاي تغيير رفتار در پايه ي اول ابتدايي
كارل راجرز يكي از محققان مسايل آموزشي معتقد است : معلم بايد كودك را بپذيرد ، هر چند كه نمي تواند رفتار او را بپذيرد . تغيير رفتار ، يكي از تدابير حاصل از يافته هاي علم روانشناسي ، بويژه روانشناسي يادگيري است كه در موقعيت هاي مختلف عملي از جمله در آموزش و پرورش به كار گرفته شده و اثربخشي آن به اثبات رسيده است . بنابراين آموزگاران پايه اول ابتدايي ، با در نظر گرفتن موقعيت هاي مختلف رشد اجتماعي و اخلاقي كودكان ، مي توانند از اين روش براي اصلاح و درمان ناهنجاريهاي رفتار كودكان ، مشكلات عقب ماندگي تحصيلي و ناسازگاري آنان استفاده كنند و رفتارهاي سالم ، خالص و مفيد را در آنان افزايش دهند . مطالعات نشان داده است كه بعضي رفتارها از قبيل دزدي هاي كوچك در بين بچه هاي كلاس اول ، دروغگويي در سنين قبل از دبستان ، ناسزا گفتن و بي توجهي به سر و وضع و كار در مدرسه ، اغلب به اين خاطر صورت مي گيرد كه كودكان ياد نگرفته اند چگونه نيازهاي خويش را با شيوه هاي پخته برآورده كنند . لازم به تذكر است كه در روش هاي تغيير رفتار ، استفاده از تقويت ، تعيين مقدار تقويت ، استفاده از توجه و ستايش معلم ، سرزنش هاي ملايم و سرمشق گيري بايد مدنظر قرار گيرد
-
جمعه 01 بهمن 1395
-
10:40
-
359 بازدید
نحوه انتخاب معلم کلاس اول
از آنجا که بخش قابل توجهی از ساختار روانی و شخصیت فردی و اجتماعی انسان، در کلاس اول ابتدایی شکل می گیرد. باید در انتخاب آموزگاران پایه اول، حساسیت و دقت بیشتری به خرج داده شود و حتی بهتر است این حساسیت ها و ویژگی ها قانونمند شود. در شرایط کنونی در بسیاری از آموزشگاه ها معلم کلاس اول از بین فارغ التحصیلان رشته های غیر مرتبط که هیچگونه آشنایی و تخصصی در ارتباط با حوزه کودک ندارند گزینش می شوند و ممکن است خود هیچ اشتیاقی در تدریس پایه اول نداشته باشد صرفا جهت کسب درآمد این پایه حساس را تدریس کنند.
در بسیاری از کشورهای توسعه یافته پایه ی اول ابتدایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در این کشورها، اداره کلاس اول فقط به کسانی سپرده می شود که در دانشسراها تربیت معلم تحصیل کرده باشند و گرایش تحصیلی آن ها، تدریس در پایه اول ابتدایی باشد.
در آموزش و پرورش ما، در یکی دو دهه ی گذشته، متأسفانه نقش این دانشسراها در تربیت آموزگاران متخصص بسیار کمرنگ شده است و بیشتر آموزگاران پایه اول، نه تحصیل و تخصصی در تدریس کلاس اول دارند و نه از تجربه کافی برای تدریس در این پایه تحصیلی برخوردارند. بدا به حال دانش آموز، اگر آموزگار او در این پایه تحصیلی آدمی کم حوصله، کم تجربه، و فاقد مهارت باشد.
روان شناسی هفت سالگی بر این باور است که آموزگار پایه اول باید صبور، با گذشت، مهربان، با تجربه، جستجوگر و فروتن باشد و از خود رفتاری نامدبرانه به نمایش نگذارد. او باید با روان شناسی، خصوصیات فردی و نیازهای شاگردان خود آشنایی کافی داشته باشد.
۲- معلم کلاس اول ابتدایی باید برای هریک از دانش آموزان خود پرونده ای داشته باشد.
آموزگار پایه اول ابتدایی باید برای هر یک از شاگردان خود به طور جدی پرونده ای از روحیات، رفتارها، خانواده ها و ویژگی های فردی او داشته باشد و بر اساس این ویژگی ها، ارتباطات عاطفی و آموزشی اش را با او تنظیم کند. این پرونده ها نباید در دسترس دانش آموز و هر آن کس که محروم نیست قرار گیرد.
انتقال این پرونده ها به معلم کلاس دوم می تواند به او نیز در تنظیم روابطش با دانش آموز کمک کند. شرکت در بازی ها، بخصوص، بازی های نمایشی با شاگردان نقش زیادی در کوتاه کردن فاصله میان او و شاگردان دارد. بسنده کردن صرف به آموزش رسمی ممکن است فرصت کافی برای بروز خلاقیت های بالقوه دانش آموزان را فراهم نکند. از این روی تحقیق و مطالعات فردی آموزگار می تواند دریچه چشم اندازهای جدیدی را در فرا روی او بگشاید.
۳- معلم کلاس اول حتماً باید از میان خانم های آموزگار انتخاب شود.
از آنجا که دور شدن از مادر، یکی از عوامل اضطراب کودک است، خانم آموزگار می تواند جایگزین مناسبی برای مدرسه باشد.
-
دوشنبه 19 مهر 1395
-
11:14
-
337 بازدید
فرم خام طرح درس
- راهنمای دانلود از سایت معلم اول
بعد از خرید نام فایل مربوطه را از طریق واتس اپ یا پیامک به شماره های زیر ارسال نمائید تا فایل در همان لحظه برای شما ارسال گردد (درصورت داشتن ایمیل آنرابا دقت قید نمایید) خواهشمندم جهت تسریع در ارسال و رفع نقص فایل فقط در واتس اپ یا شماره زیر پیامک بزنید باتشکر
1- واریز مبلغ پروژه و تحقیق مورد نظر به شماره کارت 6063731041407629 به نام علی اکبری نسب بانک مهر ایران
2- بعد از واریز یک اسمس حاوی نام تحقیق و شماره رسید دریافتی از فیش واریزی و یا کارت به کارت و همچنین یک ایمیل معتبر و یا تلگرام به شماره همراه 09190220119 ارسال نمائید .
3- تحقیق بلافاصله به ایمیل داده شده یاتلگرام یا واتساپ ارسال می شود .با تشکر علی اکبری نسب
عنوان: فرم خام طرح درس
فرمت فایل: ورد (word)
مخاطبین: آموزگاران
قیمت طرح درس : 3000 تومان
-
چهارشنبه 10 شهريور 1395
-
2:7
-
987 بازدید
-
چهارشنبه 12 خرداد 1395
-
13:41
-
6 بازدید
کاربرگ ارزشیابی هم آغاز و هم پایان
-
چهارشنبه 17 تير 1394
-
4:20
-
782 بازدید

برای دانلود تصاویر روی تصویر کلیک راست کنید save image as را بزنید
-
پنجشنبه 11 تير 1394
-
22:25
-
1379 بازدید

برای دانلود تصاویر روی تصویر کلیک راست کنید save image as را بزنید






-
پنجشنبه 11 تير 1394
-
22:19
-
1155 بازدید
برای دانلود تصاویر روی تصویر کلیک راست کنید save image as را بزنید
-
شنبه 15 فروردين 1394
-
22:21
-
48 بازدید
خمیر بازی و گل بازی کودکان اول دبستان
دست ورزی با خمیر بازی یکی از لذت بخش ترین فعالیت های کودکان است که می تواند علاوه بر تقویت مهارت دست ورزی و قوی کردن عضلات دست باعث افزایش حس رضایتمندی کودکان شود زیرا با ایجاد تغییر در بافت خمیر و گل حس قدرتمندی و احساس صاحب اختیاری می کنند. گل بازی هم یک بازی حسی عالی است که باعث ایجاد آرامش و کنترل هیجانات کودک می شود.
در ابتدای امر کودک ممکن است تکه گل یا خمیر را آنقدر مالش دهد تا به صورت مسطح درآید. نیازی نیست که والدین مداخله کنند و صرفا به دنبال این باشند که کودک چیزی بسازد همین که کودک مشغول ارتباط برقرار کردن با شی مورد نظر است باعث تخلیه هیجانی او شده و هدف شما از تقویت انگشتان و کسب مهارت های ظریف دست را برآورده می کند. به تدریج کودک ارتباط بهتری برقرار می کند و دست به کار ساخت اجسامی می شود که نماد های زندگی روزمره هستند.
-
دوشنبه 12 خرداد 1393
-
13:14
-
7 بازدید
ساختار الفبای فارسی اول دبستان
-
جمعه 15 فروردين 1393
-
23:8
-
66 بازدید
نقش کوبه ها در دست ورزی کودکان اول دبستان
برای کودکان بالای چهارسال یکی از فعالیت های سرگرم کننده کوبیدن اجسام مختلف است. این بازی در سنین پایین با کوبه های چکش دار اشکال درشت و در سنین بالاتر با کوبه های میخ و چکش انجام می شود. بازی میخ و چکش در طرح های مختلف برای این منظور تهیه شده و یکی از محصولات باکیفیت در رده خویش است. نگه داشتن میخ و کوبیدن با چکش چوبی به تقویت عضلات دست و افزایش مهارت ظریف انگشتان منتهی می شود.
-
جمعه 15 فروردين 1393
-
22:54
-
57 بازدید
نقش نخ کردن در مهارت دست ورزی کودکان اول دبستان
در سنین بالای سه سال مهره های نخ کردنی یا استفاده از صفحات دوخت پلاستکی یا چوبی مهارت های دست را افزایش داده و باعث بهبود دقت و تمرکز کودک نیز می شود. برای این منظور می توانید یا در منزل با مقواهای ضخیم شکل های مختلف را تهیه کنید و با پانچ کردن قسمتی از آن از کودک بخواهید با نخ هایی ضخیم شبیه بند کفش قطعات را ریسه کند یا از دانه های ماکارونی فرم دار به عنوان مهره های نخ کردنی استفاده کنید.
-
جمعه 15 فروردين 1393
-
22:43
-
62 بازدید
نقش رنگ آمیزی در تقویت دست ورزی دانش آموزان
بازی با رنگ ها به خصوص اگر نگرانی از خورده شدن رنگ یا کثیف شدن محل نداشته باشیم بسیار هیجان انگیز است و باعث ایجاد عواطف خوش و شادی در کودک می شود. از طرفی لمس کردن و استفاده از انگشتان در کشیدن رنگ بر روی کاغذ یا سطح مورد نظر باعث تقویت عضلات دست شده و مهارت دست را افزایش می دهد.
کودک خود را تشویق کنید که نقاشی کند. این فعالیت نه تنها به توسعه ی مهارت دست ورزی بلکه به پرورش نیروی خلاقیت و تخیل هم کمک می کند. انواع مختلف نقاشی و مدیوم های مختلف مانند مداد رنگی، گچ، رنگ های انگشتی، کتاب جادویی نقاشی ،رنگ آمیزی قلم مو یا ذغال را امتحان کنید تا علاقه ی کودک را جلب کنید و مهارت دست کودکان را تقویت کنید.
نقاشی به کودک کمک می کند تا نسبت به حوادثی که در آن دخالتی ندارد آگاهی پیدا کند. ابزار های نقاشی روی خلاقیت تمرکز دارند. همه ی آن ها کودک را به جست و جو و تجربه و بازی دعوت می کنند. درعین حال اگر ابزار نقاشی به موقع و حداکثر از دوسالگی در دسترس کودک قرار گیرد بسیار در تقویت مهارت های دست و حرکات ظریف موثر است. تا جایی که می توانید از محدود کردن کودک برای رنگ کردن شکل های از پیش کشیده شده پرهیز کنید و اجازه دهید کاملا آزادانه مداد دست بگیرد.
-
جمعه 15 فروردين 1393
-
22:31
-
75 بازدید
پازل کودکان اول دبستان
پازل ها یک ابزار خوب برای تقویت مهارت دست ورزی درکودکان هستند زیرا برداشتن و جا به جا کردن قطعات باعث توسعه ی مهارت های ظریف دست و هماهنگی بین چشم و دست می شود. برای کودکان کوچک از پازل های ساده شروع کنید. در کنار آنان بنشینید تا زمانی که از جا به جا کردن یا جایگزاری قطعات نا امید شدند یا قطعات را به دهان بردند بتوانید کمکشان کنید. پازل ساختن در ابتدا برای کودکان دشوار است اما نتایج حاصل از آن ارزشش را دارد که زمانی را به این فعالیت اختصاص دهید.
-
یکشنبه 18 فروردين 1392
-
1:44
-
1761 بازدید
انسان تقريبا همه چيز را ياد مي گيرد ولي اين كار با توجه به تفاوت هاي فردي صورت مي گيرد.در جامعه ي كنوني ما اين واقعيت تلخ وجود دارد كه چه بسا بي سوادان سالمند امروز كه كودكان بي عيب و نقص ساليان پيش بود ه اند.و تنها به دليل يك اختلال جزئي و يا دير آموزي از مدرسه بيرون رانده شده اند.يا از آن فرار كرد ه اند و از ادامه تحصيل منصرف گشته اند.
دانش آموزان دیر آموز جزء عقب ماندگان ذهنی طبقه بندی نمی شوند.هوشبهر آن ها بین 71تا 84 است. این افراد کمی کند ذهن و دیر انتقالند و از عهده ی فهم و ادراک وبیان مفاهیم عالی پیچیده برنمی آیند. تمرکز کافی ورغبت به کارهای فکری و ابتکاری ندارند. قادر به طرح نقشه،برنامه ریزی برای خود و دیگران نیستند ولی ممکن است با تمرین وممارست در کارهای عملی و حرفه ای موفق شوند و بتوانند سازگاری شغلی واجتماعی داشته باشند.اکثر این افراد در خانواده و جامعه کوچک به طور تقریبا عادی زندگی میکنند وجز درمواردی که انتقاد،استدلال و بیان لازم است تفاوت محسوسی با دیگران نشان نمی دهند.این افراد اگر دچار آشفتگیهای عاطفی نشوند اکثرا مطیع،فرمانبر، آرام وسازگارند و در کنار همسری عاقل و مطلع یا همکارانی دلسوز و شکیبا می توانند خود و اطرافیان را از آرامش بهره مند سازند.اشتغالات فنی و حرفه ای و ورزشی در پرورش و رشد شخصیت این افراد موثر است و این افرا علاقه ی بیشتری به آن ها نشان می دهند.این افراد احتیاجی به مدارس اختصاصی ندارند و می توانند با افراد عادی در مدارس عادی تحصیل کنند اگر چه پیشرفت آن ها به کندی انجام می گیرد.
واژگان کلیدی: دانش آموز دیر آموز ،مدرسه عادی،آموزش دانش آموزان دیر آموز
مقدمه:
با توجه به میزان شیوع این گروه از دانش آموزان، حدود یک و نیم تا دو میلیون دانش آموز دیر آموز در مدارس عادی در حال تحصیل می باشند.اما متاسفانه اطلاعات کمی در این زمینه در اختیار معلمان عادی مخصوصا معلمان ابتدایی قرار دارد و اکثر معلمان درباره ویژگیهای عاطفی ،تواناییها و ضعف های تحصیلی این دانش آموزان اطلاعی ندارند وهر کس با توجه به نظر خود ، نه ویژگیهای این دانش آموزان با آنها رفتار می کند ودر بعضی مواقع دانش آموز فقط حضور فیزیکی در کلاس دارد و نه تنها آموزشی را که لازم دارد در کلاس می بیند، بلکه اعتماد به نفس دانش آموز نیز از بین می رود. لذا در این مقاله سعی شده است به طور خلاصه اطلاعاتی در زمینه تواناییها ، ضعف ها ونحوه آموزش به این دانش آموزان داده شود.امید است مورد توجه معلمین دلسوز این دانش آموزان قرار گیرد.
تعریف کودکان دیر آموز:
کودکانی را ديرآموز ميخوانيم که از نظر هوشي در محدوده هوشبهر بين71 تا84 قرار گرفته اند يعني يک تا دو انحراف استاندارد پايينتر از ميانگين سني خودشان قرار گرفته اند و داراي عملکرد طبيعي ضعيف هستند.
اين کودکان تنها در حيطه مهارتهاي تحصيلي داراي عملکردي محدودتر و ضعيفتر نسبت به همسالان خود هستند و در ساير رفتارهاي انطباقي و سازشي فاقد هرگونه نقص قابل ملاحظه اي مي باشند و مثل همسالان خود داراي تفاوتهاي فردي در حيطه هاي مختلف رفتاري اند.
میزان شیوع:
براساس استاندارد جهانی 6/13از کودکان در گروه دیر آموزان قرار داشته یا به عبارتی با داشتن بهره هوشی 71 تا84 در آزمون وکسلر2-1 انحراف معیار پائین تر از میانگین در منحنی توزیع طبیعی هوش می باشند.
شناسایی این دانش آموزان:
یافته های پژوهشی وتجارب عملی در ارزیابی و شناسایی دانش آموزان دیرآموزنشان می دهد این دانش آموزان در دو طیف عمده قرار دارند :
1- دانش آموزانی که به علت محدودیت های محیطی (خانوادگی،فرهنگی،اجتماعی) دچارمحدودیتهای شناختی گردیده که این محدودیت درنتایج آزمون هوش با رز و درنهایت به عنوان دانش آموزان دیرآموزتشخیص داده می شوند این گروه از دانش آموزان با قرار گرفتن درمحیط مطلوب آموزشی وجبران محدودیت های اولیه می توانند درارزیابیهای بعدی به احتمال زیاد در طبقه متوسط قراربگیرند
2-دانش آموزانی که علیرغم داشتن امکانات محیطی مطلوب واحیاناً استفاده از امکاناتی چون مهد کودک و طی دوره آمادگی، دیرآموز تشخیص داده می شوند.عملکرد تحصیلی کودک با نتیجه آزمون هوشی همخوانی خواهد داشت.
براین اساس و جهت جلوگیری از برچسب خوردن غلط در فرآیند سنجش و ارزیابی ذهنی این دانش آموزان ارزیابی مجدد مد نظردست اندر کاران می باشد . به این صورت که دانش آموزانی که در پایه اول ابتدایی به عنوان دانش آموزان دبر آموز شناسایی شده اند در طول سال تحصیلی و با توجه به پیشرفت تحصیلی وسازگاری رفتاری مورد بررسی قرارگرفته ودانش آموزانی که در جریان تحصیل توانمندیهای آنان نمایان گردیده است از جرگه دانش آموز ان دیر آموز خارج میشوند و آنانی که مشکلات تحصیلی و رفتاریشان در طول سال تحصیلی ادامه داشته مجددا" درپایان آن سال تحصیلی مورد ارزیابی ذهنی قرارگرفته و جایگاه تحصیلی آنان تعیین می شود. باتوجه به موارد مذکور روشن می گردد هدف اصلی شناسایی این دانش آموزان جدا سازی و برچسب زدن نبوده بلکه شناسایی و شناخت مشکلات تحصیلی و رفتاری آنان می باشد چرا که با این شناخت دست اندرکاران تعلیم وتربیت خواهند توانست به برنامه ریزی به موقع وارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای و همچنین آموزش معلمان و اولیاء در پیشرفت تحصیلی آنان گام بردارند. ازآنجا که در حال حاضر وجود و حضور تعداد قابل توجهی از این دانش آموزان در اکثریت کلاسهای اول ، دوم و سوم ابتدایی بدیهی می باشد لذا شناخت و آگاهی از ویژگیهای این دانش آموزان، به دست اندکاران تعلیم و تربیت این قبیل دانشآموزان این امکان را خواهد داد تا بتوانند در برنامه ریزی آموزشی و تربیتی به طور اصولی و منطقی عمل نمایند.
ویژگی های عمومی دانش آموزان دیرآموز:
1- مهارتهای حرکتی درشت و ظریف : این دانش آموزان عموماً از نظر مهارتهای حرکتی درشت مثل ایستاندن ، نشستن ، راه رفتن ، خم شدن و غیره تفاوت معنا داری با همسالان خود ندارند ، اما از نظر مهارتهای ظریف حرکتی مثل هماهنگی چشم و دست ، دویدن موزون ، لی لی رفتن وحرکت روی خط راست و مهارتهای ظریف دست همانند ترسیم خطوط ،تعقیب چشمی با مشکل مواجه هستند. همچنین این دانش آموزان دچار یک نوع کم مهارتی و به اصطلاح دست و پا چلفتگی در مهارتهایی مانند لباس پوشیدن ، کفش به پا کردن ، نوشتن دیکته ، غذا خوردن ،خروج سریع از کلاس وغیره .
2_ نقایص و مشکلات ادراکی: این دانش اموزان به لحاظ ضعف عمومی کنشهای هوشی و نظام عصبی حاکم بر رشد و تحول حواس علیرغم داشتن حواس کاملا" سالم در تشخیص ظرافتهایی که عمدتا" بر توانمندیهای شناختی استوار است ، کنشهای کندی دارند.
3_ ضعف در یادگیری ضمنی : بسیاری از آموخته های بشری حاصل یادگیری ضمنی و غیر مستقیم می باشد . ولی این دانش آموزان به علت ضعف محسوس در یادگیری ضمنی بایستی با قرار دادن عناصر و محرکهای آموزشی در حوزهی مستقیم حواس تحت تعلیم و تربیت قرار گیرند.
4- ضعف در مهارتهای کلامی : این دانش آموزان عموما" در مهارتهای کلامی با ضعف یا کندی مواجه هستند و در مقایسه با سایر همسالان نمی توانند با صراحت و سلامت مورد انتظار مکنونات درونی خود را بیان نموده و تشریح نمایند لذا همواره بیش از دیگران نیازمند صبر و حوصله و چهره متبسم و محبت آمیز مربیان و معلمان هستند.
5- محدودیت در تفکر و حافظه : این دانش آموزان دیرتر از همسالان خویش از مرحله تفکر عینی به تفکر انتزاعی قدم می گذارند و همچنین آنان عموما" از نظر حفظ و به خاطر سپردن دریافتهای سمعی و بصری با محدودیت مواجه هستند بنابر این در تنظیم مواد آموزشی و تدریس برای این قبیل دانش اموزان باید تا حد ممکن از مواد و مفاهیم عینی تر و کاربردی تر استفاده نمود.
6- محدودیت در انتقال یادگیری : این دانش آموزان به علت ضعف در تشخیص و تعمیم موقعیتهای مطلوب و توجه به ظاهر و شباهتها و همچنین ضعف در حافظه در جهت انتقال یادگیری با مشکل جدی مواجه هستند . بنابراین برای انتقال آموخته های قبلی به موقعیت تازه یادگیری نیازمند حمایت و راهنمایی اولیاء .و مربیان می باشند.
7- اعتماد به نفس پائین : این دانش آموزان به علت شکستهای متعدد در مهارتهای فردی و اجتماعی عموما" از کاهش اعتماد به نفس و خود ارزشمندی رنج می برند. بنابر این برنامه آموزشی این قبیل دانش آموزان باید به گونه ای طراحی شود تا ضمن تحلیل تکلیف ، آموزش و ارزیابی کاملا" منطبق با تواناییهای موجود آنان باشد.
8- پائین بودن آستانه تحمل حضور در کلاس درس: این دانش آموزان به علت هیجان پذیری بالا همواره بازی و سرگرمیهای دیگررا برحضور در کلاس ترجیح می دهند. بنابراین باید با درنظرگرفتن سطح خستگی پذیری کودک واجتناب ازروشهای سخنرانی واستفاده از روشهای فعال یاد دهی و یادگیری و بازیهای آموزشی و غیره به نحو احسن استفاده نمود .
9- پدیده دیر آموزی و فراموشی سریع : از خصوصیات بارز این دانش آموزان دیر اموختن و فراموش کردن سریع آموخته هاست . بنابر این در آموزش این قبیل دانش آموزان باید ضمن تکرار و باز آموزی مکرر فعالیتهای خارج از کلاس نیز با فعالیتهای کلاسی ارتباط داشته باشد.
10- وجود اختلالات رفتاری : عده زیادی از این دانش آموزان به علت مشکلات شناختی وعاطفی مبتلا به اختلالات رفتاری ازقبیل پرخاشگری ، بیش فعالی ، افسردگی اضطراب جدایی از مادر و غیره هستند . که بایستی در این مورد ضمن اهمیت دادن به امر مشاوره و آموزش خانواده جهت همسو و همگام کردن والدین با فعالیتهای تربیتی آموزشگاه از شیوه های متعدد اصلاح و تغییر رفتار استفاده نمود.
-
پنجشنبه 15 فروردين 1392
-
23:21
-
64 بازدید
بازی با ابزار ها برای تقویت دست ورزی کودکان
استفاده از ابزارهای ساخت و ساز مثل انواع آچار، پیچ گوشتی، اره و چکش می تواند باعث تقویت عضلات دست کودکان شود و مهارت های ظریف دست را بهبود ببخشد. انواع بازی های ساختنی با متریال مختلف مانند سازه های چوبی، پلاستکی یا فلزی وجود دارند که همراه با ابزار های ساخت و ساز عرضه می شوند و می توانند علاوه بر تقویت مهارت دست ورزی کودکان نیروی خلاقیت آنان را نیز پرورش دهند. تعداد زیادی از این بازی ها را در قسمت بازی ساختنی می توانید ببینید.
-
پنجشنبه 15 فروردين 1392
-
23:11
-
68 بازدید
تقویت مهارت دست کودکان با شن بازی
شن بازی نیز یکی از بازی های حسی عالی برای تقویت مهارت دست کودکان است. بازی کردن با شن بازی و پر و خالی کردن قالب های شن، یافتن اشیای پنهان شده لا به لای شن ها و حفر تونل در زیر شن ها می تواند حرکات ظریف دست کودکان را توسعه دهد. این بازی ها نه تنها مهارت دست ورزی را در کودکان تقویت می کند بلکه می تواند یک بازی آرامش بخش و کنترل کننده ی هیجان باشد
-
پنجشنبه 15 فروردين 1392
-
22:59
-
59 بازدید
نقش بازی های پیچاندنی در تقویت دست ورزی کودکان اول دبستان
باز کردن و بستن پیچ و مهره های پلاستیکی یا چوبی یکی دیگر از فعالیت هایی است که مهارت دست را تقویت می کند و جزو تمرین دست ورزی پیش دبستانی می باشد. ابزاری تحت عنوان پیچ و مهره ی آموزشی می تواند هم برای کسب این مهارت مفید باشد و هم آموزش رنگ ها و شکل های هندسی را مفرح و لذت بخش کند.
بازی های دیگری مانند پایه اشکال مونته سوری هم از دست ورزی های خوب برای کودکان سه سال به بالا محسوب می شوند. در این دسته بازی ها تمرکز بر استفاده از مهارت مچ دست و استفاده از انگشتان است و می تواند کودکان را در انجام کارهای روزمره به سمت استقلال سوق دهد.
-
پنجشنبه 15 فروردين 1392
-
22:47
-
60 بازدید
نقش لگو در مهارت دست ورزی کودکان اول دبستان
یکی دیگر از فعالیت هایی که باعث تقویت مهارت دست می شود روی هم چیدن بلوک های ساختنی یا به اصطلاح بازی فکری لگو است. این آجره ها که با جنس های مختلف و سایز بندی ها و رنگبندی های متنوعی در بازار موجود هستند ابزار بسیار خوبی برای تقویت خلاقیت و بهبود مهارت های دست کودکان هستند. البته آموزش رنگ ها و شمارش هم از فواید کار با آجره ها به شمار می رود.
اتصال قطعات لگو به یکدیگر با کشیدن و فشردن، وصل کردن و جدا ساختن این قطعات از یکدیگر عضلات دست کودکان را قوی می سازد و دست کودکان را برای نگه داشتن مداد آماده می کند.
توجه: در انتخاب بلوک های لگو به سایز قطعات و تناسب آن با سن کودک توجه کنید. آجره های درشت قطعه مناسب کودکان با سنین کمتر از سه سال و آجره های با قطعات ریز مناسب سنین پنج شش سال به بالاست
-
پنجشنبه 15 فروردين 1392
-
22:37
-
71 بازدید
کار با قیچی های مخصوص کودکان اول دبستان
جهت تقویت مهارت دست ورزی قیچی برای کودک خود قیچی های مخصوص که فقط قادر به بریدن کاغذ هستند تهیه کنید و با مقداری کاغذ باطله یا صفحات مجله های قدیمی به بریدن شکل های مختلف بپردازید. دست ورزی کار با قیچی می تواند علاوه بر تقویت مهارت های دست باعث هماهنگی بین چشم و دست شده و سرگرمی طولانی مدتی برای کودک شما به ارمغان بیاورد.